Direct naar inhoud

Voor laten lezen

Veel mensen lezen graag boeken. Bij slechtziendheid is het mogelijk om grootletterboeken in de bibliotheek te ontlenen. Voor sommige mensen echter is het lezen van boeken, of zelfs een brief, al te vermoeiend. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen om te kunnen lezen.

Boeken, kranten en tijdschriften worden in gesproken vorm beschikbaar gesteld door Luisterpunt. De boeken zijn met een app te lezen. Maar voor wie het lastig is om met een telefoon of tablet te werken, zijn er de Daisyspelers. Deze zijn er in tafelmodel (Stratus), draagbaar model (Stream) en online spelers die boeken, tijdschriften, kranten, hoorspelen en podcasts afspelen (Webbox).

Brieven en andere teksten die niet in gesproken vorm beschikbaar zijn kunnen met een voorleesapparaat (ClearReader) voorgelezen worden. De computerstem van dergelijke toestellen klinkt tegenwoordig zeer natuurlijk en is in veel talen beschikbaar. Wil je ook nog zelf iets bekijken? Dan is de ClearView Speech de oplossing. De OrCam is een compact, mobiel voorleesapparaat maar is door de kleinere omvang iets lastiger in de bediening.

Een lijst met producten