Direct naar inhoud

Krant lezen

De krant lezen is vaak een grote uitdaging. Kranten hebben een slecht contrast zodat een vergrootglas of loeplamp vaak niet volstaat. Omwille van het formaat van de krant moet deze bij sommige hulpmiddelen gevouwen worden om ‘m goed onder de camera te krijgen.

De Traveller is ideaal voor de krant (en andere platte teksten) omdat hij een groot scherm heeft. Het handige rol- en glijmechanisme zorgt ervoor dat het weinig kracht kost om ‘m te verschuiven. Daarnaast is de kijkhoek erg prettig en kan er op een natuurlijke manier worden gelezen. De vergroting is traploos in te stellen en het toestel beschikt over een kleurenstand en diverse contraststanden.

Met de Compact 10 HD kan ook prima gelezen worden. De ClearView C heeft het grootste scherm (24″) en heeft geen steun aan de achterkant van het toestel waardoor er voldoende ruimte is voor de krant. Toch kan het bij de ClearView C praktisch zijn om de krant op te vouwen zodoende minder te moeten schuiven naar het gewenste artikel. Als lezen te vermoeiend is, kan er ook worden gekozen voor de ClearView C Speech met voorleesfunctie.

Een lijst met producten