Direct naar inhoud

Support & Training

dame met hoofdtelefoon achter pc

Hoe werkt Optelec Support en wat kunnen wij voor u betekenen?

Werkwijze

Wij helpen u ook als uw hulpmiddel onverwacht niet functioneert of stuk is. Van kleine reparaties tot het verhelpen van storingen: wij zorgen ervoor dat uw hulpmiddelen piekfijn in orde zijn en daardoor altijd snel inzetbaar.

Bij een storing of een vraag over het gebruik van het hulpmiddel neem dan contact op met onze support medewerkers: 050357555.
Bereikbaar op werkdagen: van 8.30 uur – 12.30 uur en van 13.00 uur – 17.00 uur.
Of kijk alvast naar Veelgestelde vragen en tips.

Via onderstaand formulier kan U uw probleem ook rechtstreeks aan onze support dienst melden:

Contactformulier Support

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden wij je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Voor meer informatie over je e-mail add-on opties, bezoek de volgende pagina: (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.
Naam(Verplicht)
Adres(Verplicht)
Selecteer het product dat het niet goed doet…(Verplicht)
Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Als een product defect is, wordt er een ticket gemaakt en kan u het product naar ons verzenden. Het ticketnummer dient u zichtbaar op de buitenzijde van het pakket te vermelden. U dient het product goed te verpakken, zodat het tijdens de verzending niet beschadigd wordt.

Bij grote producten nemen wij contact met u op om een afspraak te maken om het product op te halen of bij u te repareren. Kleine reparaties voeren wij als het kan ter plekke bij u op locatie uit, zodat het hulpmiddel zo kort mogelijk buiten gebruik is. Bij grotere reparaties overleggen wij altijd eerst met u. Indien nodig ontvangt u een vervangend hulpmiddel. 

Bij softwareproblemen kan er een afspraak worden gemaakt, voor Hulp op Afstand. Uw computer wordt op afstand door ons overgenomen om de storing op te sporen en te verhelpen. Na het herstel wordt de verbinding verbroken en kunt u de computer weer zelf gebruiken. Hiervoor is een speciaal programma beschikbaar om deze verbinding goed en veilig tot stand te brengen. Alle informatie staat op de pagina Optelec Hulp op Afstand

Reparatietijd

Indien wij het product zelf kunnen repareren, hanteren wij een reparatietijd van maximaal 5 werkdagen. In sommige gevallen wordt een product teruggestuurd naar de leverancier voor herstel en zal de reparatietijd langer dan 10 werkdagen zijn. Wij zullen u per mail informeren als de reparatie langer duurt dan 5 werkdagen.

Garantie

Wij hanteren de garantie termijn die contractueel met de opdrachtgever (zoals het VAPH of VDAB) zijn overeengekomen.

Bij particuliere aanschaf is de garantietermijn 2 jaar na aankoopdatum (behalve op accu’s, opladers en software).

Ondersteuning op software: Supernova, Zoomtext, Jaws en Fusion

Wij ondersteunen de laatste drie (betaalde) versies.

Ondersteuning houdt in dat u Optelec een probleem kunt voorleggen, waarna dit onderzocht zal worden. Als eerste wordt bekeken of het probleem ligt bij de aanpassingssoftware, de computer zelf (hardware) of de applicatie.

Optelec geeft ondersteuning op de werking van de aanpassing of aanpassingssoftware, mede in combinatie met andere software.

Ondersteuning wordt niet gegeven op de werking en functioneren van programma’s zelf zoals Windows, Office of een e-mailprogramma.

Kies een van onderstaande Support & Training onderdelen.

 • Download software en handleidingen

  Download een handleiding, demo versie of driver software

 • Veelgestelde vragen en tips

  Heeft u een probleem met uw software of een apparaat, kijk dan eerst of er support informatie beschikbaar is

 • Optelec Hulp op afstand

  Indien wij op afstand met u meekijken op de computer, download dan het programma hiervoor

 • Trainingen en webinars

  Haal meer uit uw software en producten met onze trainingen en webinars